Pandekager som i gamle dage – eller med et twist

Pandekager som i gamle dage – findes der noget bedre? Da jeg læste på universitetet, var der ikke noget bedre, end når min rigtig gode veninde Marie ringede og spurgte, om jeg kom forbi til en omgang pandekager. Udover at hendes pandekager altid var vildt lækre, var det også en kærkommen lejlighed til at vende den politiske situation, eller hvad der ellers lige rørte sig for tiden.

Det udviklede sig efterhånden til en helt lille tradition, at Marie ringede og inviterede, og jeg drønede afsted. Når jeg en lille halv time senere nåede frem, passede det som regel med, at jeg lige kunne være med til at vende de sidste par pandekager, inden det var tid til at sætte tænderne i dem. Og mon ikke også, at det var i forbindelse med en af disse utallige invitationer, at jeg endelig fik styr på håndledstricket, der gør, at jeg nu så let som ingenting mestrer at vende mine pandekager i luften.

Nå, men nok med historiefortælling for nu. Her kommer opskriften, samt lidt forskellige varitationsmuligheder, alt efter ønsker til smag og sprødhed.

Ingredienser

Ca. 12 stk.

250 g mel
4 1/2 dl mælk (eller anden væske)
3-4 æg (alt efter størrelse)
1/2 tsk sukker
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne piskes sammen. Panden smøres med olie og pandekagerne bages. Pas på med at bruge for høj varme, da de så hurtigt brænder – jeg plejer normalt at anvende 7-8 af 12 på mit komfur.

Valgfrie ingredienser

Vanilje/vaniljesukker
1/2 dl kaffe
1/2 dl rom
1/2 dl cola

De valgfrie ingredienser piskes i sammen med de almindelige ingredienser. Vanilje, rom eller cola anvendes for at ændre smagen, mens kaffen er rigtig god, hvis man gerne vil have rigtig sprøde pandekager.

Tilbehør til pandekager

Jeg spiser allerhelst mine pandekager med jordbærsyltetøj og vaniljeis. Det er en sikker vinder hver gang. Hvis du gerne vil have lidt mere kant, vil jeg anbefale solbærsyltetøj. Eller hvad med at prøve med strøsukker og limesaft? Det faktisk en ret fræk løsning, hvis man er træt af det almindelige fyld – men min favorit bliver det stadig ikke. Chokoladesauce eller nutella plejer også at falde god jord hos folk, der er til den slags. Også rigtig godt med vanlijeisen selvfølgelig. Lakridspulver eller -sirup er heller ikke skævt til den kombination. Egentlig er det kun din egen fantasi, som sætter en stopper for mulighederne.

Velbekomme!

PS. Du skal også være velkommen til at prøve min opskrift på æbleskiver.


About the Author

Interesseret i dansk og international politik, slægtsforskning og ikke mindst HR, som jeg arbejder med til dagligt. Derudover er jeg aktiv i Europabevægelsen og har i 2014 cyklet fra København til Paris med Team Rynkeby. Og så deler jeg af og til opskrifter og tanker med folk på min webside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

UA-40140679-1