Recipes Lynhurtige nemme boller

Published on august 4th, 2015 | by Lola

0

Lynhurtige nemme boller

Jeg har testet mange opskrifter på såkaldt lynhurtige nemme boller, men denne her er blevet min favorit. Den lever nemlig op til løfterne om at være hurtig og nem, og så smager bollerne rigtig godt!

Når det er sagt, er bollerne også lette at variere med alt fra fuldkornsmel over diverse frø til rosiner og nødder. Som sædvanligt googlede jeg nettet tyndt, da jeg faldt over opskriften hos voresborn.dk – ikke just en side jeg plejer at besøge, men opskriften spiller bare rigtig godt.

Ingredienser

50 g gær
2,5 dl mælk
50 g smør el. flydende margarine
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
600 g hvedemel (erstat evt. 200 g med fuldkornshvedemel)
Evt. 100 g solsikkekerne el. lignende (de skal opblødes først!)
1 dl mælk til pensling

Sådan gør du

Hvis du vil have kerner eller rosiner i, sættes de til at trække i en skål med kogende vand. Varm mælken op til den er lun (ca. 50 sek i mikroovn). Rør gæren ud i mælken. Smelt smørret og tilsæt det sammen med æggene. Tilsæt evt. kerner.

Bland sukker og salt i melet, og ælt det I dejen. Ælt dejen godt – jeg plejer at køre den i køkkenmaskinen med dejkroge i ca. 5 min. Form bollerne og læg dem på en bageplade. Lad dem hæve i 10-20 min. Pensl dem med mælk. Bag dem i 9 min. ved 200 grader.

Vupti – så har du lune boller til enhver lejlighed!


About the Author

Interesseret i dansk og international politik, slægtsforskning og ikke mindst HR, som jeg arbejder med til dagligt. Derudover er jeg aktiv i Europabevægelsen og har i 2014 cyklet fra København til Paris med Team Rynkeby. Og så deler jeg af og til opskrifter og tanker med folk på min webside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

UA-40140679-1