Boller i karry
Boller i karry – opskrift til 3-4 pers.
Opskriften på boller i karry er lige til at gå i gang med. Start med at røre alle ingredienser sammen i en skål.
Ingredienser til farsen
500 g flæskehakket
1 æg
1/2 tsk koriander
1-2 fed knust hvidløg, alt. et halvt revet løg
1-1 1/2 dl mælk
1-2 tsk salt
1/2 tsk. peber
2- 2 1/2 spsk mel
2-2 1/2 tsk karry
Fremgangsmåde
Når du har rørt det hele sammen til en lind fars, sætter du en gryde med vand over. Så bruger du en ske til at tage fars i passende størrelse op, form den med skeen mod håndfladen og kom bollen ned i vandet – du kan med fordel dyppe skeen i vandet mellem hver enkelt bolle, så går det lidt lettere.
Bollerne skal koge til de kommer op til overfladen. Tjek gerne, at de er helt færdige, inden du hælder vandet af.
I stedet for at smide vandet ud, kan du med fordel bruge det til saucen. Alt efter holdningen til fedt kan du lave en opbagt eller jævnet sauce. I begge tilfælde skal den smages godt til med karry.
Servér med ris, ærter og mange chutney til.